Cendré
Het woord Cendré komt uit de Franse taal en betekent askleurig of grauw. De term wordt gebruikt voor kazen die bedekt worden met een laagje as. As wordt vaak gebruikt bij de productie of het rijpingsproces van kaas. Vele geitenkazen uit de Loire bijvoorbeeld, worden in een laagje assen gerold opdat hun vers huidje afgesloten…
La briquette du Nord
De briquette du Nord is een geitenkaasje uit het Noorden van Frankrijk. Het wordt geproduceerd door een kaasmakerij die werd opgericht in 2008, Chèvrerie de l’Ecaillon, in de vallei van l’Ecaillon in de Vendegies. Zij werken met een eigen kudde van zo’n 150 melkgeiten. Het rauwmelkse geitenkaasje is zacht van structuur. Deze uitvoering is half…
Sainte Maure de Touraine AOP
De Sainte Maure de Touraine is een cilindervormige geitenkaas uit Indre et Loire Centre in Frankrijk. Wat er uniek aan is is dat er een strootje door het midden van het kaasje gestoken wordt. Dit dient om het verse geitenkaasje te voorzien van voldoende stevigheid tijdens de rijpingsperiode. Heb je dit strootje weleens van dichtbij…
Schabziger
Dit is de Schabziger. Het is een Zwitserse rariteit die je in onze contreien wat minder aantreft. Hij wordt geproduceerd in het konton Glarus van afgeroomde melk. from skimmed milk. Schabziger werd in de 8e eeuw gemaakt door monniken. De exacte specificatie van hoe het kleine kaasje gemaakt moet worden werd al vastgelegd in 1463,…
La Fourme de Montbrison
La Fourme de Montbrison is een blauwgeaderde kaas op basis van koemelk uit de streek van de Loire en de Puy-de-Dôme. Het is het broertje van de beter gekende Fourme d’Ambert. Het verschil tussen de kazen zit in het afgieten en het zouten. Bij La Fourme de Montbrison wordt de wrongel gezouten terwijl La Fourme…
De winter in met Vacherin Mont d’Or
Vacherin Mont d’Or… het is altijd lang wachten op deze zalige zachtheid uit de Vallée de Goux in the Jura-gebergte tussen Frankrijk en Zwitserland. Dit is namelijk een typische winterkaas, die enkel beschikbaar is in de maanden september tot maart. De eerste Vacherins aan het begin van het seizoen durven weleens tegenvallen (soms wat hard),…
De Saint-Marcellins van La Mère Richard
Eén van de beste Saint-Marcellins zijn degenen die afgerijpt worden door affineur La Mère Richard. Deze verrukkelijke kleine kaasjes zijn typisch enorm zacht en delicaat van structuur, en hebben een lichtgoud fijn geotrichum korstje. Eens je dit korstje doorprikt, loopt de kaasmassa binnenin zo naar buiten. ‘La Mère Richard’ was de bijnaam die Paul Bocuse…
Openingsuren
Dinsdag - Donderdag |
9:00u-13:00u | 14:00u-17:00u |
Vrijdag |
9:00u-13:00u | 14:00u-18:00u |
Zaterdag |
8:00u-13:00u | 14:00u-16:00u |
Zondag - Maandag |
gesloten |
Ons bereiken?
U kan ons steeds telefonisch bereiken op het nummer 0497/70.81.89
Contacteer ons per e-mail op info@fortfelice.be of via ons contactformulier
Parkeren?
U kan bij ons voor de deur parkeren. Verder is er ook een grote parking op minder dan 100 meter van de winkel, inrit ter hoogte van de bushalte.
Volg ons op sociale media
Om op de hoogte te blijven van onze nieuwste producten, promoties en anders nieuws kan u terecht op onze Facebook pagina.
© 2021 CONΣmo